Loppukesä oli lämmin ja ainoastaan kova tuuli oli esteenä vesille lähtemiselle. Iltaa kohti tuuli kuitenkin rauhoittui hieman, joten oli aika lähteä kalaan.
Olin menossa yksin soutuveneellä, joten ajattelin ottaa vain kaksi vapaa mukaani. Toiseen vapaan viritin pienemmän vaapun kirkkaammalla värityksellä ja toiseen valitsin smoked- värisen, hieman isomman vaapun.

Ilma oli kirkas ja lämmin, joten taktiikaksi valikoitui syvänteiden ja niiden reunojen kalastaminen. Ensimmäiselle syvänteelle ei soutuveneellä päässyt isojen aaltojen vuoksi. Menin siis suoraan toiselle syvänteelle, minne tuuli ei päässyt nostattamaan niin isoja aaltoja. Ajatuksena oli koittaa saada kuningastaimen siiman päähän.

Aloitin uistelun tuulen puolelta, koska vaaput olisi helpompi laskea veteen myötätuulessa. Hetken kuluttua ensimmäinen kala tarttui kiinni. Se otti pienempään, kirkkaampaan väriin. Kala oli keskikokoinen ahven, joka vapautti itse itsensä veneen vieressä.

Samaan aikaan toinen vapa taipui hieman raskaammin. Veneeni kuitenkin liukui myötätuulessa hyvää vauhtia, jolloin toinenkin vaappu ui vielä hyvin. Otin vavan käteeni ja tunsin melko painavan kalan siiman päässä. Hetken väsyttelyn jälkeen kala oli haavissa. Se oli komea, vajaa metrinen hauki. Ei kuitenkaan se kuningastaimen mitä yritin saada.

Tässä vaiheessa olin jo mennyt syvänteen yli, joten alkoi kova soutaminen vasta-aallokkoon. Hyvää kuntoilua, jos ei muuta. Muutama hikipisara valui jo selkää pitkin ja hieman janottikin, airoista en ehtinyt silti löysätä. Hyvin äkkiä vene olisi ollut poikittain menossa takaisin lähtöpisteeseen.

Aloin saavuttaa syvänteen toista päätä ja katselin juuri rantaan, kun jarru alkoi ääntämään lupaavasti. Soudin muutaman rivakan vedon ja kelasin toisen vavan nopeasti pois.

Tässä vaiheessa en enää välittänyt tai en edes huomannut minne tuuli kuljetti venettä. Kala otti rivakan syöksyn ja hyppäsi ilmaan. Se oli todella kirkas ja iso taimen!

Kun sain kalan väsyteltyä lähemmäksi venettä, se sukelsi veneen alitse moneen kertaan. Koitin välillä kääntää venettä yhdellä airolla soutaen ja välillä uitin vavankärjen veneen alle ja perän takaa, jotta sain taas suoran kontaktin kalaan.

Hieman kädet täristen sain kalan uitettua haaviin. Se oli todella hyvässä kunnossa ja silmällä punnittuna ainakin 2.5-kiloa painava taimen. Smoked- väri toimi taas!


Hetken mietin, jatkanko kalastusta. Ajattelin tämän kuitenkin riittävän tällä kertaa ja lähdin hymy kasvoillani kohti kotia ja siellä odottavaa lämmintä saunaa.

Smoked- väri on herkkupala taimenelle, kuhalle ja muille petokaloille. Kupari, ruskea, oranssi, jossa on mustat pisteet. Kyllä toimii! Erinomainen väri kun kalastetaan hieman kirkkaammissa vesissä, joissa on hyvin syöttikalaa, joita petokalat saalistavat.